Skal du søke sommerjobb?

 

Å søke sommerjobb kan være en flott måte å tjene penger på, skaffe seg arbeidserfaring og bygge nettverk. Her er noen tips til hva du bør tenke på når du søker sommerjobb, når du bør søke og hvordan sommerjobber kan være aktuelle selv om du ikke har mye arbeidserfaring.

 

Tenk på hva slags jobber du er interessert i

Før du begynner å søke, bør du tenke på hva slags jobber du er interessert i. Hvilken bransje ønsker du å jobbe innenfor? Hvilke arbeidsoppgaver interesserer deg? Hva er dine styrker og ferdigheter? Når du har en idé om hva du vil jobbe med, kan du begynne å søke jobber som passer til dine interesser og ferdigheter.

 

Søk tidlig

Sommerjobber er populære og det kan være mange som søker på samme jobb. Derfor kan det lønne seg å søke tidlig, slik at du øker sjansene dine for å få jobben du ønsker deg. Mange arbeidsgivere starter å rekruttere allerede tidlig på våren, så ikke vent for lenge med å begynne å søke.

 

Bruk nettverket ditt

Snakk med venner, familie og bekjente om at du søker sommerjobb. Kanskje de kjenner noen som trenger hjelp eller kan anbefale deg til en arbeidsgiver. Mange jobber blir aldri utlyst, så det kan være lurt å være aktiv og bruke nettverket ditt.

 

Gjør research

Før du søker på en jobb, bør du gjøre research om arbeidsgiveren og jobben du søker på. Les om bedriften på nettet og se om det er informasjon om arbeidsoppgavene du vil ha. Dette kan hjelpe deg å forberede deg bedre til et eventuelt intervju.

 

Skriv en god søknad og CV

En god søknad og CV kan være avgjørende for om du blir kalt inn til intervju eller ikke. Sørg for å tilpasse søknaden og CV-en til den jobben du søker på. Fortell hvorfor du er interessert i jobben og hvorfor du er riktig person for oppgavene som skal utføres.

 

Vær åpen for ulike typer jobber

Hvis du ikke har mye arbeidserfaring, kan det være vanskelig å få akkurat den jobben du ønsker deg. Vær åpen for ulike typer jobber, selv om de ikke er direkte relatert til det du vil jobbe med på sikt. Sommerjobber kan gi verdifull erfaring og hjelpe deg å utvikle ferdigheter som kan være nyttige senere i karrieren.

 

Bruk sommerjobben til å bygge nettverk

Sommerjobber kan være en flott mulighet til å møte mennesker i bransjen du ønsker å jobbe innenfor og bygge nettverk. Vis interesse og engasjement for arbeidet du gjør og prøv å knytte gode bånd til potensielle fremtidige arbeidsgivere.