Her får du rådene og tipsene som gir deg rett person på rett plass – etter stor sannsynlighet på første forsøk.

Hvert år må alle regnskapspliktige selskaper utarbeide et årsregnskap og årsberetning etter regnskapslovens bestemmelser. Tenker du over bemanningen din opp mot årsoppgjøret allerede nå, kan du senke skuldrene litt, samtidig som du får mange fordeler i jakten på den rette.

– Mange regnskapsførere har forbehold i arbeidskontrakten sin som sier at de ikke kan bytte jobb i årsoppgjørsperioden eller som gir dem tre måneders karantene for å jobbe med andre bedrifters årsoppgjør. Vet man at man trenger ny bemanning innen økonomi og regnskap opp mot kommende årsoppgjør, bør man med andre ord søke etter dette nå, forteller Ann Christin Winger Byhrø, regionleder for People4you Østfold og Follo.

Ettertraktet 

– Det er langt fra alle regnskapsførere som har slike forbehold, men uavhengig av det er høsten tiden for å se seg om etter ny revisor eller regnskapsfører. Første halvår er veldig hektisk for de fleste innen økonomi og regnskap, og det er først på høsten at enhar tid til å se seg om etter ny jobb, opplyser Winger Byhrø.

Hektiske arbeidsmåneder er ikke det eneste som preger denne arbeidsgruppen. Gode regnskapsførere og registrerte revisorer er ettertraktet, og går sjelden uten jobbtilbud.

– Dette er en arbeidsgruppe som er veldig klar over sin egen posisjon. Fra de bestemmer seg for å se seg om etter ny jobb til de er ansatt går det veldig raskt, og de har gjerne flere prosesser på gang samtidig. Da gjelder det å kunne snu seg raskt rundt, forteller regionlederen.

I det stille

Er du på jakt etter en regnskapsfører eller registrert revisor, anbefales det at du kontakter People4you.

– Siden denne gruppen er såpass ettertraktet, kan det med fordel være lettere å komme i kontakt med aktuelle kandidater via et byrå som People4you. De fleste er allerede i jobb, og ønsker ikke å aktivt annonsere at de er på utkikk etter ny jobb. Da henvender mange seg til oss i det stille for å få dem til å markedsføre seg uten å måtte avsløre at de er aktivt ute og søker, avslutter Winger Byhrø.

Kontakt People4you på 815 68 889.